#matcha, #rețete

Batoane proteice cu matcha fără coacere

Batoane proteice cu matcha fără coacere

Ingrediente:


Pentru batoane:


  • 2 căni făină de fulgi de ovăz (Eu am pus la blender la rășniță fulgi de ovăz întregi până când s-au transformat în făină.)
  • 1 jumătate cană pudră de proteine vegetale cu aromă de vanilie (Poate fi omisă pudra de proteine și înlocuită cu lapte praf de soia, de cocos, etc.)
  • 2 lingurițe de matcha
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri îndulcitor de orice fel (Noi am pus miere.)
  • 4 linguri unt de caju (Am făcut amestecând la blender 1 cană de caju cu 1-2 linguri de apă. Poți pune și unt de arahide sau migdale în schimb.)
  • 1 jumătate cană lapte de migdale
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • (opțional) alune tocate


Pentru glazură:


  • 1 cană cacao nibs
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri unt de caju
  • sare grunjoasă pentru decor și extra savoare



Instrucțiuni:


  1. Acoperă o tavă mică (Eu am folosit una de cozonac) cu hârtie de copt cât să poți trage de ea ca să scoate prăjitura afară.
  2. Pune făina de ovăz, pudra de proteine, matcha și sarea într-un bol și amestecă-le bine.
  3. Adaugă îndulcitorul, untul, laptele de migdale, extractul de vanilie și, opțional, niște alune tocate. Amestecă totul până când ai obținut un aluat tare. Așază aluatul în tavă și, cu mâinile ude, tapetează-l și presează-l uniform cât să formezi baza prăjiturii.
  4. Ca să faci ciocolata, pune cacao nibs, uleiul de cocos și untul de caju într-un bol și dă-le la cuptorul cu microunde tot la intervale de câte 20 de secunde până când s-au topit. Toarnă ciocolata peste prăjitură și uniformizeaz-o cu ajutorul unei spatule.
  5. Pune tava la congelator pentru cel puțin 2 ore înainte de a fi servită. Presară din belșug fulgi de sare după ce ai tăiat-o.



Poftă bună! 🥳



Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳