#matcha, #rețete, #fistic, #desert

Bile cu cocos, matcha și fistic

Bile cu cocos, matcha și fistic

Săptămâna aceasta este vorba doar despre matcha! Ai văzut postarea despre cele 7 beneficii extraordinare pentru sănătate ale ceaiului verde Matcha? Dacă nu, du-te să o vezi. Vei vrea imediat să prepari aceste bile cu matcha și fistic.


Dacă ești nou în lumea matcha, sfatul meu este să citești despre beneficiile cele mai importante. Având în vedere că are un gust ușor dulce-amărui și un umami ierbos, te vei îndrăgosti treptat de aroma sa, mai ales dacă nu ai mai încercat-o. Însă odată ce te obișnuiești cu el, te vei dezlipi greu. Mai ales că se poate prepara în mii de feluri: ceai simplu, cu lapte vegetal, cu gheață, îndulcit, în deserturi, mâncăruri, sosuri, etc. Ai încredere în noi. Te vei trezi că începi să pui puțin matcha în aproape orice, de la paharul de lapte de migdale sau soia, în iced tea, peste cereale, până la ciocolata caldă și smoothie-uri și vei încheia cu un mic dans al fericirii.


Pentru cunoscători matcha și curioși deopotrivă - cu siguranță nu veți putea greși cu aceste deserturi rotunde cu matcha și fistic. În primul rând, sunt deserturi fără coacere - și toată lumea adoră deserturile fără coacere, nu? În al doilea rând, sunt pline de nutrienți și antioxidanți din matcha, fistic, curmale, migdale și nucă de cocos.


De asemenea, sunt gustarea perfectă dulce și sănătoasă, fără zahăr rafinat. Îți vor satisface foamea și pofta de dulce rapid. Desert raw + matcha happy dance = tratamentul perfect.


Poftă!


🍬15-20 biluțe


Ingrediente:


  • 150g fistic crud decojit
  • 30g fulgi de nucă de cocos
  • 30 g seminte de cânepă
  • 2 linguri semințe chia
  • 2 lingurițe pudră Matchacha
  • 15-20 curmale
  • 1 linguriță extract sau pudră de vanilie
  • opțional - fistic măcinat mărunt prin care să dai bilele


Instrucțiuni:


  1. Acest desert e foarte ușor de preparat; doar trebuiesc date la blender toate ingredientele și formate biluțe.
  2. Dă mai apoi bilele prin fistic măcinat pentru decor. (Poți să le dai doar prin pudră de matcha pentru extra valoare nutrițională)


Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳