#matcha, #rețete

Bile energizante cu cacao și matcha

Bile energizante cu cacao și matcha

Aceste deserturi rotunde făcute din curmale dulci uscate, migdale crude, pudră de cacao și matcha sunt o gustare energizantă rapidă și sănătoasă.


Unul dintre cuvintele cele mai importante în nutriție sunt antioxidanții, compuși chimici ce apar în mod natural în alimente și care previn bolile cronice și îmbătrânirea. Cu cât poți integra mai mulți antioxidanți în alimentația ta, cu atât corpul tău poate lupta mai bine împotriva toxinelor și daunelor celulare.


Ce este Matcha?


Matcha este o pulbere măcinată fin, obținută din frunze de ceai verde cultivate și prelucrate într-un mod special. Plantele de ceai verde din matcha sunt cultivate la umbră pentru aproximativ ultimele trei săptămâni înainte de recoltare.


Acest lucru permite plantelor să producă mai multă teanină și cofeină. La recoltare, tulpinile și venele sunt îndepărtate înainte ca planta să fie uscată și măcinată într-o pulbere fină. Pudra matcha se consumă amestecată în apă sau lapte vegetal cu ajutorul unui tel de bambus, mixer înspumat lapte sau blender.


De ce este bine să bei Matcha?


Printre multele beneficii pentru sănătate menționăm următoarele: stimulează metabolismul, arde caloriile și ajută ficatul în procesul natural de detoxifiere. Este bogat în fibre, clorofilă, vitamine, cofeină, îmbunătățește starea de spirit, ajută la concentrare și scade colesterolul și glicemia.


Matcha conține o clasă puternică unică de antioxidanți, cunoscută sub numele de catechine, care nu poate fi găsită în niciun alt aliment. EGCg catechină (Galatul de epigalocatechină) are puternice proprietăți anticancerigene. Catechinele contracarează efectele radicalilor liberi de la poluare, raze UV, radiații și chimicale.


Acestea pot duce la deteriorarea celulelor și ADN-ului. Deoarece peste 60% din catechinele din matcha sunt de tip EGCg, consumul zilnic al acestei pudre poate ajuta la restaurarea și păstrarea bunăstării și echilibrului organismului. Aceste deserturi rotunde cu curmale dulci uscate, migdale crude, pudră de cacao și matcha sunt o gustare rapidă și sănătoasă, puternic antioxidantă.


Despre desert:


Aceste deserturi rotunde cu curmale dulci uscate, migdale crude, pudră de cacao și matcha sunt o gustare rapidă și sănătoasă, puternic antioxidantă.


Ingrediente:


  • 15 curmale
  • 1 jumătate cană de migdale crude
  • 4 linguri cacao
  • 1 linguriță de matcha + (opțional) mai multă pentru decor
  • 1 lingură lapte de migdale sau apă (cât să facă aluatul maleabil)


Instrucțiuni:


  1. Dă curmalele și migdale prin blender până când s-au tocat fin, apoi adaugă restul ingredienteleor și mai amestecă 1-2 minute.
  2. Formează biluțe din aluat și dă-le prin matcha.



Poftă bună! 🥳



Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳