#matcha, #rețete, #bile

Bile proteice tăvălite prin cacao și matcha

Bile proteice tăvălite prin cacao și matcha

Ingrediente:


  • 50 g migdale
  • 20 g in măcinat
  • 1 linguriță de matcha
  • 10 g fulgi de cocos
  • 20 g chia
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 4 linguri de cacao
  • 5 linguri ulei de cocos
  • 6-7 curmale
  • 5 linguri pulbere de proteine vegetale
  • jumătate de cană de quinoa expandată
  • 2 linguri fructe de goji
  • opțional: extra cacao și matcha prin care să dai bilele


Instrucțiuni:


  1. Pune migdalele, inul, fulgii de cocos, chia, scorțișoara, cacaua, proteinele și quinoa expandată într-un robot de bucătărie sau blender. Amestecă până când toate ingredientele sunt măcinate.
  2. Adaugă goji, curmalele și uleiul de cocos și mai pulsează de câteva ori până când ai obținut un amestec lipicios și sfărâmicios. Poți să oprești robotul din când în când ca să razi cu o lingură aluatul ce se lipește de margini și nu se amestecă cu restul compoziției.
  3. Dacă aluatul e prea uscat mai adaugă 2-3 linguri de apă până când simți că poți lucra cu el și forma bile.
  4. Scoate aluatul într-un bol și începe să formezi mici bile din el.
  5. La final, dacă vrei să le faci extra nutritive și nu te deranjează gustul pudrelor, atunci dă-le prin cacao și matcha.
  6. Le poți păstra la frigider 4-5 zile.



Poftă bună! 🥳



Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳