#matcha, #rețete, #desert

Bisicuiți de nisip japonezi cu matcha

Bisicuiți de nisip japonezi cu matcha

Când vine vorba de arome subtile în dulciuri, matcha, pudra de ceai verde, le întrece pe toate!


Notele pământii, gustul dulce-amărui și proaspăt cu o tentă florală din matcha sunt de-a dreptul de vis și îmbietoare, ceea ce îl face un ingredient minunat pentru gătit. Este subtil, însă inconfundabil.


De când am început să gătesc cu matcha, o rețetă anume mi-a rămas preferată, cea de Biscuiți Japonezi cu Matcha, pe care o împărtășesc cu voi azi.


Ce este Matcha?


Înainte de a începe să vorbesc despre acești biscuiți de nisip japonezi, vreau să vă las câteva informații despre Matcha.



Matcha este o pudră din frunze de ceai verde măcinate extra fin, care are o grozavă culoare de verde crud. Cu toate acestea, este diferit de „ceaiul verde” pe care îl bei infuzat sau la plic, deoarece la matcha consumi și frunza de ceai verde făcută pudră. O formă mult mai puternică și concentrată de ceai verde. Nebunia acestui ceai matcha se datorează conținutului său impresionat de antioxidanți și faptului că este printre singurele superalimente care atacă și luptă împotiva celulelor stem canceroase! Față de un ceai verde, matcha are de 137x mai mulți antioxidanți.


Pentru cei care doresc să încerce această rețetă, vă recomand o pulbere matcha 100% pură cum e Matchacha, adusă direct de la una dintre cele mai vechi ferme de ceai verde din regiunea Uji, Japonia și cultivată pe un sol extrem de fertil. Matcha de bună calitate ar trebui să aibă culoarea de un verde viu și nu fad, gălbui. Mai mult, nu trebuie să fie amară!


Cumpără aici Matcha Grad Ceremonial.


Biscuiți de nisip cu Matcha și Cremă de ciocolată albă


Aceste fursecuri sunt cu adevărat delicioase chiar și fără ciocolata albă (deși eu am folosit ciocolată albă fără zahăr amestecată cu zahăr pudră de stevie -> green sugar - caută pe Google) Cu toate acestea, le recomand cu mare drag, deoarece aromele caracteristice ale pudrei matcha și dulceața din ciocolata albă echilibrează fursecurile destul de bine.


Dacă faci crema din ciocolată neagră, gustul ei poate fi prea puternic și poate acoperi aroma unică și parfumată de Matcha, așa că nu o recomand.


Green Tea Cookies on a wire rack.

Biscuiți fragezi (de nisip), crocanți, cu ceai verde


Acești biscuiți tip sacii de nisip românești cu nucă sunt cunoscuți sub numele de biscuiți de nisip japonezi.

Ingredientele sunt simple: unt, zahăr fără calorii și făină. Adesea includ și extract de vanilie, dar îl putem omite pentru o aromă 100% de matcha. Eu am pus în cazul acestor biscuiți totuși pentru că pudra Matchacha este extrem de potentă. Biscuiții au o textură incredibil de fină, sfărâmicioasă și crocantă. Dacă ai încercat cookie-urile tip shortbread sau fursecurile saci de nisip, te poți aștepta la aceeași textură crocantă de la acești biscuiți japonezi.


Ce e important la acest tip de aluat este răcirea lui în frigider. Aluatul răcit va oferi margini curate și ascuțite pentru prăjiturele și își va păstra forma mai bine în cuptor. Așadar, înainte de a-I coace, asigură-te că acesta e bine răcit și întărit în frigider.


Sper să vă placă să faceți această rețetă de biscuiți cu ceai verde aromat matcha. Sunt perfecte pentru o gustare confortabilă de după-amiază sau pentru un platou festiv.



DESCRIERE


Biscuiți cu unt, crocanți și cu ceai verde. Aroma unică de matcha în acești biscuiți este surprinzător de încântătoare și te va duce pe tărâmurile magice ale Japoniei!


🍪 aproxiamtiv 35 biscuiți (în funcție de cum le faci de mare forma)


INGREDIENTE:


  • 150g unt nesărat
  • 110 g zahăr pudră fără calorii (Green sugar România, de stevie, găsiți pe Google)
  • 45g ou
  • 1/4 linguriță extract de vanilie
  • 240g făină
  • 2 g praf de copt
  • 5g pudră de ceai verde matcha
  • CREMA:
  • ciocolată albă fără zahăr (cât e necesară pentru a unge biscuiții)
  • 20 g Green Sugar pudră pentru a amesteca cu ciocolata topită


INSTRUCȚIUNI:


  1. Înmoaie ușor untul la temperatura camerei sau la microunde și folosește o spatulă pentru a-l freca bine, apoi adaugă zahărul pudră, vanilia și amestecă din nou.
  2. Adăugă oul ușor bătut și amestecă-l bine cu untul.
  3. Amestecă făina, praful de copt și matcha într-un bol, apoi cerne compoziția uscată peste crema de unt și încorporează totul cu ajutorul spatulei.
  4. Pune aluatul pe o folie de plastic sau hârtie cerată pentru a nu face risipă de plastic, strânge-l împreună cu mâinile, înfășoară-l bine și lasă-l să se odihnească la frigider pentru câteva ore.
  5. Întinde-l cu sucitorul la o grosime de 5 mm imediat ce l-ai scos din frigider, tăie-l în forme și pune-le pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Trebuie să faci totul cât de repede pentru ca aluatul să nu se înmoaie.
  6. Pune tava cu biscuiții la răcit în frigider pentru încă aproximativ 15 minute. Preîncălzește cuptorul la 170 °C.
  7. Dă tava la cuptor acoperită cu folie de aluminiu (opțional, însă așa biscuiții vor fi mai verzi), coboară temperatura până la 150 ℃ și coace-i aproximativ 20 de minute. (În măsura în care să nu se ardă! Poți să îi scoți mai repede/târziu în funcție de ce cuptor ai. Biscuiții nu trebuie să se facă maro.) Răcește-i pe un grilaj.
  8. Topește ciocolata albă pe o baie de apă, amestec-o cu zahărul pudră și pune-o la frigider pentru a se solidifica puțin, însă destul încăt să mai poți unge biscuiții cu ea.
  9. Unge biscuiții de matcha cu crema de ciocolată și sunt gata.



Cumpără aici Matcha Grad Ceremonial.


Te-ar mai putea interesa rețeta de Porridge cu ovăz, chia și matcha



Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed sau story. 🍵👩‍🍳