#matcha, #rețete, #desert

Brioșe moi cu cremă de brânză, scorțișoară și matcha

Brioșe moi cu cremă de brânză, scorțișoară și matcha


🧁 6 -8 porții


Ingrediente:


Crusta:


  • 100g făină de migdale
  • 1 linguriță sirop de arțar
  • 1 linguriță de apă
  • 2 lingurițe de unt topit


Cremă:


  • 130 g cremă de brânză
  • 2 linguri eritritol
  • 1 linguriță 50 g smântână
  • 1 linguriță de matcha
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițe scorțișoară


Cremă decor:


  • 1/2 lingură unt moale
  • 1 lingură xylitol pudră
  • 2 linguri frișcă lichidă
  • 1 praf de matcha



Instrucțiuni:



  1. Preîncălzește cuptorul la 160 °C și pregătește o tavă pentru 6-8 brioșe și forme din hârtie de copt.
  2. Într-un bol mediu amestecă cu ajutorul unui tel făina de migdale, îndulcitorul și scorțișoara. Adaugă untul topit și mai amestecă până când aluatul începe să formeze cocoloașe și să se adune. (Mai pune apă dacă aluatul e prea uscat)
  3. Pune în mod egal în fiecare cupă de hârtie câte puțin aluat până când l-ai împărțit pe tot. Bătucește aluatul cu degetele sau cu spatele unei lingurițe. Dă tava la copt timp de 7-10 minute, apoi scoate-o din cuptor ca să se răcească.
  4. Redu temperatura cuptorului la 150 °C. Într-un bol mare, bate crema de brânză și 1 lingură din îndulcitorul pudră până când devine moale. Bate mai apoi smântâna, matcha, vanilia și oul până când ai omogenizat totul.
  5. Într-un bol mic amestecă scorțișoara cu îndulcitorul rămas.
  6. Pune cam 3/4 lingură din crema de brânză în fiecare cupă de briosă, presară puțin din amestecul de scorțișoară peste. Repetă încă de 2 ori. Dacă îți mai rămâne din amestecul de scorțișoară, atunci păstrează-l ca să îl presari deasupra brioșelor după ce s-au copt.
  7. Dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute. Scoate-le să se răcească după ce sunt gata, apoi pune-le în frigider pentru cel puțin 2 ore ca să se întărească și să se așeze.


Crema de deasupra:


  1. Într-un bol mediu, amestecă untul cu îndulcitorul pudră cu ajutorul unui mixer. Adaugă mai apoi vanilia, matcha și frișca și bate în continuare.
  2. Decorează brioșele răcite după cum dorești.
  3. Datorită faptului că sunt foarte moi, brioșele se servesc cu lingurița. 🥄





Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳