#căpșuni, #matcha, #rețete

Căpșuni Matchacha

Ingrediente pentru un platou cu 20 de căpșuni🍓:



  • 60g unt de cacao topit pe baie de aburi
  • un sfert de cană de ulei de cocos, topit
  • 1 linguriță matcha
  • 1 jumătate linguriță pudră de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 20 de căpșuni mari cu tot cu codiță 
  • susan alb și negru pentru decor



Instrucțiuni:


  1. Pune untul de cacao într-un vas mediu rezistent la foc și așază-l peste o oală cu apă fierbinte ca să se topească. Amestecă-l cu uleiul, matcha, vanilia și sarea până când totul s-a topit aproape complet. Ia-l de pe aburi și pune-l într-un vas mai mare umplut cu apă și gheață și lasă compoziția să se răceacă, amestecând constant, până când incepe să se îngroașe și să își piardă din strălucire (aproximativ 2 minute sau o poți lăsa să se răcească de la sine).
  2. Lucrând cu câte o căpșună pe rând, ține-o de codiță și înmoai-o în crema de matcha până la jumătate. Lasă excesul să curgă înapoi în castron. Așaz-o pe o hârtie de copt și presar-o cu semințe de susan, apoi procedează la fel cu restul căpșunilor (În funcție de mărimea lor, vei putea glazura 15-20 căpșuni.) Reîncălzește amestecul de ciocolată dacă începe să se întărească prea tare și nu apuci să le glazurezi pe toate.
  3. Lasă căpșunile pe hârtie până când crema de pe ele s-a întărit complet (cam 20-25 de minute).
  4. Le poți da la frigider sau lăsa afară până când le servești.


Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳