#matcha, #rețete

Ceai verde matcha tradițional (Ceremonial)

Ceai verde matcha tradițional (Ceremonial)

Matcha este ceai verde sub formă de pudră cu incredibile beneficii pentru sănătate și un puternic efect anti-cancerigen.


Poate ai încercat în trecut Matcha de la alți furnizori din România și a fost foarte amar, cu o culoare fadă și miros neplăcut. Alternativ, poate ai încercat unul la o cafenea, matcha bar sau localuri care folosesc ceai de la acești furnizori.


Ei bine, Matcha-ul nostru se deosebește de toate celelalte produse de pe piața din România prin calitatea lui. El este importat din regiunea Uji, prefectura Kyoto, din Japonia, zonă renumită pentru calitatea ceaiului Matcha. Ceaiul verde Matchacha nu este amar deloc, are o culoare de verde intens și un miros proaspăt de verdeață. E "ce trebuie."


Substanțele numite antioxidanți, care se găsesc în natură și în organism, funcționează ca agenți de protecție împotriva radicalilor liberi. Printre cei mai cunoscuți antioxidanți se numără vitaminele C și E, polifenolii, beta-carotenul, seleniul și zincul.


Radicalii liberi sunt asociați cu deteriorarea membranelor, enzimelor și ADN-ului. Capacitatea antioxidanților de a distruge radicalii liberi protejează integritatea structurală a celulelor și țesuturilor. Așadar funcțiile sistemului imunitar uman depind de aportul de micronutrienți, care pot acționa ca și antioxidanți.


De ce are matcha cel mai potent efect antioxidant?


Antioxidanții din matcha sunt formați în proporție de 60% din polifenolii numiți catechine - cei mai puternici antioxidanți existenți. Matcha este făcut din frunze de ceai verde măcinate într-o pulbere fină, fapt care îl face extrem de concentrat. Matcha are de 137x mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde infuzat normal. Când bei matcha, tu ingerezi defapt întreaga frunză, astfel că beneficiezi de aportul nutrițional a 10 căni de ceai verde.


Unul dintre avantajele majore ale consumului de ceai verde matcha este faptul că îți oferă o mega doză de antioxidanți cu fiecare înghițitură. Matcha este concentrat în antioxidanți mai mult decât oricare alt superfood (superaliment).


Ingrediente ceai matcha preparat tradițional:


  • un bol cu pereți mai înalți
  • 50-75 ml apă fierbinte la 80 °C
  • 1/2 linguriță normală de pudră matcha (Sau o măsură de chashaku, lingurița de bambus)
  • tel din bambus (Găsești teluri și boluri făcute de mână în România la noi pe site)


Instrucțiuni:


  1. Adaugă un gram (1/2 linguriță) de matcha într-un bol. Sau o măsură cu lingurița de bambus ce o primești gratuit cu telul de bambus.
  2. Toarnă între 50 și 75 ml de apă fierbinte (80°C) peste.
  3. Amestecă totul folosind un tel din bambus în mișcări rapide și destul de puternice de zig-zag sau du-te-vino până când formezi o spumă fină deasupra și totul e omogenizat. Atenție căci ceaiul nu se amestecă cu lingurița!
  4. Savurează ceaiul matcha fierbinte!Te-ar mai putea interesa și articolul Cum luptă matcha împotriva cancerului?