#articole, #matcha

Poate matcha opri dezvoltarea cancerului?

Poate matcha opri dezvoltarea cancerului?

Ceaiul Matcha este un superaliment susținut de mulți oameni de știință pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Frunzele aceleiași plante folosite la prepararea ceaiului verde obișnuit, Camellia sinensis, sunt recoltate, aburite, uscate și măcinate într-o pulbere pentru a produce această variantă de ceai concentrat și sănătos.

Frunzele pentru matcha au mai mulți antioxidanți decât cele din ceaiul verde clasic din cauza modului în care sunt cultivate. Plantele de ceai sunt acoperite la umbră 20-30 de zile pentru a preveni contactul cu lumina directă a soarelui și pentru a stimula producția de clorofilă. Deoarece matcha oferă nutriție integrală, din frunzele întregi, acesta este mult mai benefic decât ceaiul verde.


Compușii antioxidanți numiți polifenoli (catechine) se găsesc mai mult în ceaiul matcha, comparativ cu orice alt aliment. Prin urmare, pentru persoanele care consumă în mod regulat ceai matcha, beneficiile obținute sunt pierderea în greutate, nivelul mai scăzut de zahăr din sânge și sănătatea cardiovasculară.


În afară de pierderea în greutate, cel mai important beneficiu pentru sănătate, conform mai multor studii, este protecția împotriva cancerului. Compușii chimici din ceaiul matcha pot omorâ celulele canceroase și radicalii liberi care răspândesc boala prin detoxifierea organismului.


Iată câteva studii promițătoare care susțin afirmațiile:


Cancerul vezicii urinare - Un studiu bazat în Nagoya, Japonia a comparat populația generală cu pacienții din studiul de control care aveau cancer de vezică. Analiza cancerului vezicii urinare a fost făcută cu 293 de pacienți și 589 de controale ulterioare care a fost ajustată în funcție de vârstă, sex, obiceiuri de fumat și reședință. „A fost sugerat un risc semnificativ al bolii la cei care consumau matcha (ceai verde pudră) și ceai negru la femei și suc de fructe la bărbați”, conform studiului.


Un alt studiu cu 330 de pacienți s-a desfășurat în Statele Unite în 2008. Studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo a spus că polifenolii conținuți în ceai verde matcha au fost capabili să ucidă celulele tumorale și să prevină reapariția cancerului vezicii urinare.


Cancerul de sân - O revizuire a 13 lucrări din opt țări a examinat datele referitoare la consumul de ceai negru, ceai verde și ambele, în ceea ce privește riscul de cancer de sân. Înainte de aceasta, multe studii experimentale au analizat asocierea dintre polifenolii din ceai și proprietățile anti-cancerigene împotriva cancerului de sân. Conform analizei, un număr de patru studii au indicat un risc mai mic de cancer de sân în cazul consumului de ceai verde.

poza


Ceaiul Matcha a fost demonstrat eficient în a ajuta la uciderea celulelor dăunătoare care pot declanșa cancer de sân. 

Cancerul de prostată - Dieta în populațiile asiatice, în special în Japonia, conține ceai verde, astfel încât există în ​​general o incidență mai scăzută a cancerului de prostată în comparație cu populațiile occidentale.

Studiul făcut de Centrul de Sănătate Publică din Japonia (Studiul JPHC) a fost început în 1990 cu o singur grup și cu un al doilea în 1993. Aproximativ 49.920 de bărbați din grupa de vârstă între 40 și 69 de ani au răspuns unui chestionar detaliat privind consumul de ceai verde. Datele fost urmărite până în 2004 într-un singur studiu.


Din ei, 404 de bărbați au fost diagnosticați cu cancer de prostată, iar 114 dintre ei au fost în stadii avansate ale bolii. S-a constatat că cei care consumau doze fixe de ceai verde aveau un risc scăzut de escaladare a cancerului de prostată la un stadiu avansat. Cei care beau 5 sau mai multe căni pe zi aveau un risc redus, în comparație cu bărbații care beau mai puțin de o cană.


Cancerul colorectal - În timp ce proprietățile anti-cancerigene ale ceaiului verde au fost dovedite în studii in vitro și la animale, studiile epidemiologice au scos la iveală rezultate mixte. Într-un studiu, au fost realizate interviurile față în față cu 69.710 femei chineze cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani. Au primit întrebări pentru a le urmări situația doi-trei ani mai târziu. În perioada totală de șase ani, au fost descoperite 256 de cazuri de carcinom colorectal.Femeile care consumau în mod regulat ceai verde pe o durată lungă, timp de mulți ani, aveau un risc redus de a dezvolta cancer de colon. “Asocierea inversă cu consumul regulat de ceai a fost observată atât pentru cancerul de colon cât și pentru rect. Acest studiu sugerează că consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul de CRC la femei ”, se arată în rezumatul studiului.


CUMPĂRĂ MATCHA


Citește mai departe: Este potrivit ceaiul Matcha pentru tine?

Citește mai departe: De ce e bine să bei ceai verde matcha?

Citește mai departe: Cum luptă matcha împotriva cancerului la sân?