#matcha, #rețete

Cheesecake cremos cu vanilie, migdale și matcha.

Cheesecake cremos cu vanilie, migdale și matcha.

Dragostea noastră pentru matcha crește constant. Există nenumărate moduri de a folosi matcha, mai ales în deserturi. Acest cheesecake este cremos, dulce, sațios și are acea aromă perfectă de matcha adorată de milioane de oameni de pe întreg globul. Blatul de migdale și crema de caju se completează minunat cu matcha, iar siropul de agave aduce prăjiturii un strop subtil de dulceață.👌 Poți să mănânci o bucată din acest cheesecake la micul-dejun sau prânz și te vei energiza instant. 🙂


🍰 8 porții


Ingrediente:


Blatul de migdale:


  • 200g făină de migdale
  • 1 lingură sirop de agave
  • 3 linguri ulei de cocos topit
  • 1 sfert linguriță extract de vanilie sau esență de migdale


Crema de caju:


  • 200 g caju hidratat (lăsat în apă pentru cel puțin 3 ore)
  • 1 linguriță și jumătate de matcha
  • 1 iaurt vegetal
  • 7 curmale fără sâmburi
  • 1/2 cană lapte de migdale
  • zeama de la 1 lămâie
  • 3 linguri pudră de proteine vegane



Instrucțiuni:


  1. Amestecă toate ingrediente pentru blat într-un bol, apoi transferă compoziția într-o tavă pentru cozonac acoperită cu hârtie de copt. Bătucește aluatul de migdale uniform.
  2. Pune toate ingredientele într-un blender de mare viteză și pasează-le până când ai obținut o cremă fină. Toarnă crema peste crusta de migdale și dă tava la congelator pentru cel puțin 3-4 ore sau peste noapte.
  3. Tai-o în cuburi odată înghețată. Poți să o păstrezi în congelator sau la frigider.


Poftă bună!


Cumpără aici Matcha Grad Ceremonial.


Te-ar mai putea interesa rețeta de Dalgona Matcha cu Cremă de Cocos:



Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳