#matcha, #rețete, #tartă, #raw cake

Cheesecake raw vegan cu matcha și kiwi

🍰 12 felii


Ingrediente:


Crustă:


  • 100 g alune crude
  • 12-15 curmale
  • 50 g nucă de cocos
  • 1 linguriță esență de vanilie


Crema de avocado și matcha:


  • 5 avocado mici
  • 1 linguriță de matcha
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 2-3 linguri sirop de arțar (sau orice alt îndulcitor preferi)
  • sucul de la un lime stors
  • 1 lingură esență de vanilie


Crema de caju:


  • 120 g caju
  • 250 g cremă de cocos
  • 2 linguri sirop de arțar
  • 1 linguriță esență de vanilie


Topping:


  • 2 kiwi
  • semințe de rodie


Instrucțiuni:


  1. Înmoaie cajuul peste noapte sau pentru cel puțin 3 ore în aceeași zi. Se mai poate și fierbe timp de 15 minute sau până când devin moi dacă nu aveți timp și vă grăbiți.
  2. Procesează toate ingredientele pentru crustă într-un robot de bucătărie timp de 1 minut - 2, apoi toarnă compoziția într-o tavă detașabilă de 20 sau 24cm. Tapetează cu degetele și apasă bine astfel încât să formezi o crustă uniformă, compactată bine. Dă-o la congelator timp de 10 minute până când faci următoarea cremă.
  3. Amestecă toate ingredientele pentru crema de avocado în blender până când ai obținut o pastă fină. Scoate tava de la congelator și toarnă în ea crema de avocado. Uniformizeaz-o cu ajutorul unei linguri, apoi mai da-o la congelator pentru 30-40 de minute. Ai grijă ca tava să stea drept în congelator.
  4. Fă între timp crema de caju. Tot așa, pune toate ingredientele în blenderul de mare viteză și mixează-le până când ai obținut o cremă fină, fină.
  5. Scoate tava și pune crema de caju peste cea de kiwi și matcha și lasă tortul la congelator pentru 3 ore. Poți decora tortul cu kiwi și rodie sau cu orice alte fructe preferi înainte sau după ce l-ai băgat în congelator.




Poftă bună!



Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳