#matcha, #rețete

Dalgona Matcha cu gheață și cocos

Dalgona Matcha cu gheață și cocos

Această Dalgona Matcha este o băutură în stil latte cu o spumă creamoasă și delicioasă de cremă de cocos pe care o poți face oricând acasă! Fără ouă, fără lapte, 100% deliciu pur vegan.


Ce este Dalgona Matcha?


A aflat toată lumea de Dalona Coffee? Da? Nu? Cafeaua Dalgona este dafapt o cafea bătută cu mixerul, însă puțin mai specială. Este făcut din părți egale de cafea instantă, zahăr și apă caldă, care sunt bătute cu mixerul pentru a crea un amestec de cafea spumoasă, turnat mai apoi peste lapte cu gheață.


Cu toate astea, chiar dacă iubesc cafeaua, prefer cu mult mai mult să beau matcha! Matcha este o pudră de ceai verde, iar dalgona matcha este pur și simplu un latte cu o glazură delicioasă de matcha! Am văzut tot mai mulți oameni că fac dalgona, însă matcha nu se înspumează la fel ca și cafeaua ness. Deci, pentru a recrea dalgona matcha, am văzut că oamenii folosesc spumă din albușuri de ouă, însă nouă nu ne prea place gustul. Așa că mi-am încercat mâna cu o dalgona matcha vegană fără ouă sau lapte. Și credeți-mă... a ieșit genială!De ce ai nevoie pentru această rețetă


Pudra Matcha

Matcha este un ceai verde măcinat într-o pudră, pulbere fină. Recomandăm Ceaiul nostru Matchacha pur adus direct de la producător din Uji, Japonia.


Cremă de cocos

Nu am un brand preferat de cremă de cocos la conservă, însă prefer să o cumpăr pe aceea care are cele mai pure și puține ingrediente. Poți cu ușurință să folosești ce ai, trebuie pusă doar peste noapte în frigider ca să se întărească. Ai grijă să fie tare căci altfel nu se va face frișcă când o bați cu mixerul.


Zahăr de cocos

Sau orice altă alternativă de zahăr preferi.


Lapte vegetal & gheață

Laptele de migdale sau de cocos merg de minune, însă orice lapte vegetal e la fel de perfect.Ce brand de ceai Matcha ar trebui să folosești?

Recomandăm un ceai matcha pudra de calitate superioară cum este Matchacha, care nu este amar și are un gust plăcut, exotic, proaspăt.


Poți folosi lapte de cocos în loc de cremă de cocos?

Cu siguranță vei avea nevoie de cremă de cocos și nu lapte ca să poți să o bați și să obții o textură pufoasă, aerată. Tot ce trebuie să faci este să pui o conservă cu cremă de cocos (o găsești în absolut orice magazin) la frigider ca să se întărească peste noapte. Folosește doar crema de deasupra, nu și apa de cocos de pe lângă.


Cu ce să bați crema de cocos?

Poți să bați cremă ori cu un mixer de bucătărie, ori de mână cu un tel special pentru frișcă. Mixerul electric este mai ușor de folosit și va omogeniza spuma mult mai repede.
Această matcha dalgona este o băutură tip latte cu o frișcă ușoară și delicioasă pe care o poți prepara oricând acasă! Este fără ouă, fără lapte, paleo și vegană.Ingrediente


  • 1,5 linguri apă fierbinte
  • 1 linguriță de ceai verde matcha
  • 1 linguriță zahăr cocos (sau alternativa ta preferată fără calorii)
  • 1/3 conservă cremă de cocos
  • 1/2 cană lapte vegetalInstrucțiuni


  1. Adăugă apa clocotită într-un castron mediu. Cerne pulberea matcha peste apă pentru a sparge orice bulgărași din matcha. Folosește un tel de bambus (sau mixerul) pentru a amesteca pudra matcha cu apa. Ar trebui să se formeze o pastă subțire, verde.
  2. Adăugă zahărul de cocos și crema de cocos în amestecul de matcha. Amestecă cu ajutorul unui mixer (viteză medie) până când crema de nucă de cocos ajunge la o textură groasă și cremoasă (maxim 1-2 minute). Pune-o deoparte.
  3. Pune gheața și laptele într-un pahar (ar trebui să fie puțin peste jumătate sau 2/3). Ia frișca de matcha cu o lingură și toarn-o peste laptele cu gheață. Folosește o linguriță sau un pai metalic pentru a le amesteca ușor atunci când ești gata să o bei.Cumpără aici Matcha Grad Ceremonial.Te-ar mai putea interesa rețeta de Dulciuri cu nucă de cocos și Matcha:Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed sau story. 🍵👩‍🍳