#matcha, #articole

9 motive pentru care să înlocuiești cafeaua cu matcha

9 motive pentru care să înlocuiești cafeaua cu matcha

🌊Matcha este pe val! 🌊Matcha a devenit din ce în ce mai popular în ultimul timp, iar numărul său de consumatori a crescut vertiginos. Unul dintre principalele motive pentru care matcha este atât de îndrăgit este faptul că e un excelent subtituent al cafelei. Însă mult mai sănătos! Iată nouă motive care îi vor convinge până și pe cei mai înverșunați consumatori de cafea să facă trecerea la matcha:1. Nu există consecințe negative cum ar fi scăderea bruscă de energie ca de după cafea.


Deși cafeaua te poate te trezi instant datorită conținutului ridicat de cofeină, aceasta are câteva dezavantaje. Creșterea nivelului de energie produsă de consumul de cafea este doar un efect temporar și odată ce acesta începe să se diminueze, corpul se va simți mult mai obosit decât înainte. Pentru a se menține alert, corpul va cere mai multă cafeină, iar dacă nu primește, se va da bătut și va deveni epuizat, acesta având nevoie de odihnă și refacere. 


Studiile au arătat că o creștere bruscă a cofeinei nu este bună pentru starea psihică a minții și crește nervozitate și agitația.


Matcha în schimb conține doar o treime din nivelul de cafeină pe care îl are cafeaua. Datorită prezenței fitonutrientului L-teanină în ceaiul de matcha, cafeina este păstrată mai mult timp în corp și este eliberată treptat. In medie, durează cam trei ore până când cafeina din matcha este absorbită în totalitate de către corp.2. Nu îți creează nervozitate, anxietate sau agitație.Un alt beneficiu al fitonutrientului L-teanină este capacitatea acestuia de a oferi o senzație de calm. Deși ajută la reducerea oricăror semne de stres și anxietate, ceaiul verde matcha crește și undele cerebrale alfa care pot creea un sentiment de relaxare, însă fără nici un pic de somnolență sau amorțeală. Nu există, deci, nervozitate și agitație cauzate de nivelurile ridicate de cafeină din băuturile cu cafea.3. O igienă orală mai bună fără pete de cafea și respirație urât mirositoare.Proprietățile antibacteriene ale ceaiului Matchacha oferă protecție dinților, previn acumularea de bacterii și îmbunătățesc sănătatea orală generală. Pe de altă parte, cafeaua pătează dinții și provoacă o respirație urât mirositoare.


4. Concentrare și focusare mai bune.Ceaiul matcha te pune într-o dispoziție bună, pozitivă și te ajută să te concentrezi mai bine, fără a fi anxios de la cafea. Acest lucru se datorează secrețiilor crescute de serotonină și dopamină din organism pe care le ai în corp după ce bei matcha. Ambele secreții sunt neurotransmițătoare vitale care previn depresiea și stabilizează starea de spirit.5. Beneficiezi de o cantitate mare de antioxidanți.Spre deosebire de cafea, ceaiul verde matcha este de mult timp cunoscut pentru capacitățile sale extraordinare antioxidante. Oamenii de știință au dovedit că antioxidanții pot preveni creșterea celulelor canceroase și pot ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi din organism.6. Sistem imunitar întărit și detoxifiat.Fierul, calciul, proteinele, potasiul, vitaminele A și C sunt unele dintre substanțele nutritive care se găsesc în ceaiul Matchacha matcha. Combinația puternică dintre aceste substanțe nutritive contribuie la stimularea sistemului imunitar și la asigurarea funcționalității sale normale. În plus, conținutul ridicat de clorofilă din ceaiul verde matcha actionează ca un detoxifiant puternic care ajută la eliminarea impurităților, toxinelor și metalelor grele din corp.7. Calorii arse mult mai repede și o rată a metabolismului mai accelerată.


Un alt avantaj distinct pe care matcha îl are este capacitatea de a crește rata de metabolizare și de a ajuta la arderea caloriilor într-un ritm mai rapid. Multe produse de slăbit conțin extracte de ceai verde datorită puterii lor dovedite de ardere a caloriilor (aproximativ de patru ori mai rapide decât rata normală).8. Proprietăți anti-îmbătrânire.


Pentru cei care sunt preocupați mai mult de felul cum arată, antioxidanții din matcha previn îmbătrânirea, prevenind oxidarea celulelor. Ajută la combaterea bolilor de piele și oferă protecție împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV.9. Piele mai sănătoasă.


Consumul excesiv de cafea a fost asociat cu ridarea prematură a pielii și poate provoca, de asemenea, apariția acneii. În schimb, matcha are proprietăți antibacteriene care pot ajuta la eliminarea tuturor focarelor de acnee și, de asemenea, asigură pielii o strălucire radiantă.---


În ciuda tuturor beneficiillor ceaiului matcha, nu este necesar să excludeți în totalitate cafeaua sau să faceți o trecere prea bruscă. Corpul are nevoie de timp pentru a se adapta la schimbări, așa că încearcă să bei tot mai puțină cafea și să o înlocuiești cu matcha.CUMPĂRĂ MATCHA