#matcha, #articole

Matcha în cosmetică și frumusețe

Matcha în cosmetică și frumusețe


1. Slăbește și tonifiază corpul


La fel ca și ceaiul verde simplu, matcha este cunoscut ca fiind un puternic stimulent al metabolismului. Dacă te confrunți cu un sistem digestiv lent sau greutate în exces, matcha este un remediu excelent pe care trebuie să îl iei în considerare deoarece arde caloriile mult mai eficient decât orice alt tip de ceai.


2. Întinerește pielea


Matcha conține o multime de antioxidanți care neutralizează radicalii liberi din celule. Printre acești antioxidanți enumerăm polifenolii, clorofila, catehinele și vitaminele care vă păstrează pielea, părul și unghiile sănătoase, radiante și tinerești.

Consumul zilnic de matcha poate ajuta la prevenirea formării ridurilor, la înlăturarea ridurilor și a liniilor fine și chiar și la detoxifierea pielii.3. Împiedică subțierea și slăbirea prematură a părului


În lumea stresantă din ziua de astăzi, tot mai mulți dintre noi se confruntă cu o slăbire prematură a părului. Unul dintre cele mai ușoare și eficiente lucruri pe care le poți face pentru a preveni slăbirea părului este să consumi zilnic ceai verde matcha și să ai o dietă bogată în fructe și legume.


4. Reduce acneea, coșurile si alte probleme ale pielii


Acneea și coșurile sunt cauzate de bacterii, care pot fi efectiv înlăturate cu ajutorul ceaiului matcha. Matcha are proprietăți puternice anti-bacteriene și anti-virale care pot ajuta la stoparea bacteriilor care cauzează acneea.

Matcha este bogat într-o substanță unică numită 3-galat de epigalocatehină sau EGCG, care s-a dovedit a lupta împotriva coșurilor și petelor pe piele.5. Face dinții sănătoși și elimină respirația urât miroasitoare


Spre deosebire de alte ceaiuri și cafea, matcha nu vă pătează dinții. Reduce de asemenea numărul bacteriilor din gură care cauzează probleme și degradări dentare.

ECGC, un antioxidant uimitor prezent în matcha, ajută efectiv la combaterea bacteriilor dăunătoare din gură, care provoacă colorarea dinților, cariilor și respirația urât mirositoare.6. Reduce daunele cauzate de soare


Matcha poate ajuta la reducerea daunelor cauzate de radiațiile ultraviolete asupra pielii. Este bogat în catehine și polifenoli, care îți protejează pielea de condițiile meteorologice extreme, inclusiv de vântul uscat și razele directe ale soarelui, dar și de poluare.

Pentru a trata daunele provocate de soare, fă-ți un amestec de gel de aloe vera, ulei esențial de lavandă și matcha și aplică pe zonele afectate timp de 10 minute.7. Reduce umflarea feței


Umflarea se întâmplă deseori din cauza lipsei de somn, a stresului, retenției de apă sau proasta circulație a sângelui . Matcha este un remediu excelent pentru reducerea inflamației și umflării, datorită concentrației sale ridicate de vitamina K. De asemenea, ajută la reducerea pungilor de sub ochi și a cearcănelor.
CUMPĂRĂ MATCHA