#matcha, #rețete

Matcha iced latte în două culori

Matcha iced latte în două culori

Această rețetă Iced Matcha Latte este o băutură cremoasă și răcoritoare. Știai că Matcha Latte poate fi făcut atât cald, cât și rece? Dacă îți lipsește latteul cu matcha de la Starbucks sau de la cafeneaua preferată, aunci această rețetă este pentru tine! Îți garantez că va fi MULT mai bun.


După-amiaza, în jurul orei 15:00, încep să fiu obosită în zilele în care lucrez prea mult. Am nevoie de cofeină sau un imbold rapid de energie. Și ce mă scoate din starea de somnolență în timpul perioadelor mai călduroase este acesta: Iced Matcha Latte.


Foarte rar consum cafea sau o băutură espresso pentru că stau trează toată noaptea din cauza lor și nu îmi fac bine la stomac, însă un matcha latte este perfect în acest sens. Are o cantitate suficientă de cofeină ce nu îți dă lumea peste cap și e ușor pentru metabolism.


🍵 1 porție


Ingrediente:


  • 3/4 cană de lapte rece de migdale
  • 1/4 cană apă rece
  • 1 jumătate linguriță de matcha
  • 1 linguriță de miere


Instrucțiuni:


  1. Amestecă 3/4 cană de lapte rece de migdale cu 1 linguriță de miere, apoi toarnă-l în pahar.
  2. Pune cuburi de gheață până când umpli paharul.
  3. Amestecă 1/4 cană apă rece cu 1 jumătate linguriță de matcha cu ajutorul unui tel din bambus (îl găsești de cumpărat aici), însă poți folosi și un tel electric de mână sau să agiți ceaiul într-un shaker sau borcan cu capacul închis.
  4. Toarnă cu grijă ceaiul peste lapte.
  5. Servește-l amestecat și cât timp e rece. 


CUMPĂRĂ MATCHA
Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳