2020-04-01 / #matcha, #rețete

Mini plăcinte fragede cu matcha și măr

Mini plăcinte fragede cu matcha și măr

Crocante, fragede, dulci, cu o umplutură fresh de măr și suc de portocale și.... cu multă pudră MATCHA. Rețetă originală de mini plăcinte făcută de un duo magic: Alexandra de la Foodilicious Blog și Georgiana de la Georgi's Way.


Foodilicious fost creat pentru a inspira cât mai multe lume prin rețete delicioase și conținut original. Cine e în spatele Foodilicious? Alexandra Lacurezeanu, a person 99% human and 1% cinnamon and peanut butter. Aruncă o privire pe Instagramul ei dacă vrei să te pierzi printre rețete și poze de-men-ți-a-le!


Rețeta de plăcinte crocante și fragede ce ți se topesc în gură e o creație divină. Grozavă să impresionezi pe oricine prin gust și felul în care aceste dulciuri arată.


Alexandra ne zice pe Insta-ul ei în perioada asta:


Nu vrei să-ți pierzi mințile în timp ce stai acasă? Găsește ceva productiv de făcut, investește într-o activitate care îți antrenează gândurile 💭 și nu te face să îți pierzi mințile. Fii creativ și recunoscător, poate că perioada aceasta ne-a fost oferită pentru a ne putea regăsi din nou. Într-o lume atât de dezordonată, am uitat de mult cine eram și poate că acum avem o a doua șansă să găsim adevăratul „eu” în interiorul din „noi”. Chiar dacă nu putem înțelege pe deplin situația, în tot acest rău există și un bine. [...] Acum avem ceva ce ne lipsea de mult: TIMP. Așa că prețuiește-l!

Iată, așadar, un mic exemplu cu ceea ce am făcut în timp ce stăteam acasă. O simplă și delicioasă plăcintă cu mere cu un strop de magie și ajutor din partea lui @georgisway. [...]

Ce ingrediente am folosit:


🥧10 plăcinte


Ingrediente aluat:


 • 1 cană făină albă
 • 1 lingură MATCHA
 • puțină sare
 • 1 linguriță miere
 • 1 lingură unt de cocos @nutsfornuts.ro 
 • 1/2 cană de lapte rece


Umplutura:


 • 1 măr tăiat cubulețe
 • 1 linguriță scorțișoară
 • 1 lingură zahar de nectar de cocos (sau orice alt zahăr)
 • zeama de la o jumătate de portocalăInstrucțiuni:


 1. Amestecați cu mâinile ingredientele de aluat până când acesta este bine format. Lăsați-l să se odihnească 10 min în timp ce preîncălziți cuptorul la 200 de grade. 1. Între timp, începeți să pregătiți umplutura pentru plăcinte.
 2. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură într-o tigaie pusă la foc mediu până când merele se caramelizează ușor. Lasă-le puțin la răcit după ce sunt gata.
 3. Întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, apoi decupează forme rotunde din el cu ajutorul gurii unui pahar.
 4. Pe jumătate din cercuri pune puțină umplutură de mere, apoi acoperă-le cu celelalte jumătăți de aluat. Sigilează marginile fiecărei plăcinte apăsând ușor cu o furculiță. 1. Unge-le cu puțin albuș de ou, unt sau ulei și presară deasupra puțin zahăr.
 2. Se dau la cuptor preîncins timp de 20 de minute la 200 grade C.@photo credits by Alexandra Lacurezeanu


Te-ar mai putea interesa și rețeta de Cheesecake cremos cu vanilie, migdale și matcha.