#matcha, #rețete, #mic-dejun

Porridge cremos cu ovăz, chia și matcha

Porridge cremos cu ovăz, chia și matcha

Astăzi avem o rețetă delicioasă și ușoară pentru micul-dejun: Porridge de vanilie cu ovăz, chia și matcha!


Deși primăvară, vremea ploioasă din ultimele două zile m-a făcut să vreau să stau pe canapea învelită cu o pătură mare și savurând mâncărurile preferate.


Știi cum e cu obsesia pentru matcha. Eu cel mai mult beau ceai verde matcha simplu pentru că e rapid de preparat, însă nici mâncărurile în care adaug matcha nu vreau să le complic prea tare.


Încercam deci să mă decid pe o rețetă nouă în care să pot încorpora matcha. M-am gândit poate la niște prăjituri raw vegane, sau niște batoane tip cheesecake (ca acestea), însă am ales un terci din fulgi de ovăz și chia. Rapid, sănătos și bun, nu?


Dacă vrei să vezi rețeta ta preferată reinventată cu matcha aici pe blog, pe Instagram sau Facebook, scrie-mi un mail la ioana@matchacha.ro sau un mesaj pe rețelele de socializare. O să fac tot posibilul să o includ cât mai repede în următoarele postări.


Ce gust are acest matcha porridge, ești curios? Îmi place să cred că dacă un matcha latte de migdale și un bol de terci de ovăz ar fi avut un bebe, rețeta asta ar fi rezultatul. 😆 E mâncare pentru suflet, mai ales când e fierbinte! ☁️



Porridge-ul cu ovăz, chia și matcha e:


  • Vegan
  • Opțiune fără gluten (*alege fulgi de ovăz fără gluten)
  • Are cantitatea perfectă de cofeină de la matcha
  • Plin de fibre sațioase care să te mențină săturat toată dimineața
  • Conținut mare de acizi grași Omega 3 și proteine de înaltă calitate, minerale esențiale și antioxidanți.


Am folosit fulgi de ovăz integral pentru rețeta aceeasta, însă poți folosi și instant, doar să îi gătești conform instrucțiunilor de pe ambalaj.



DESCRIERE


Porridge cremos din fulgi de ovăz, chia și matcha cu o tentă fină de vanilie!


🍵 1 porție


INGREDIENTE:


  • 30 g fulgi de ovăz
  • 3/4 sau 1 lingură semințe chia
  • 1/2 linguriță pudră de ceai verde matcha
  • 200 ml apă
  • 50 ml lapte de migdale (sau mai mult pentru a face terciul mai lichid)
  • 1 vârf de sare
  • 1/4 linguriță extract de vanilie
  • topping: fructe proaspete, gem, fulgi de cocos, semințe cânepă, etc.


INSTRUCȚIUNI:


  1. Pune apa și laptele pe foc până când dau într-un clocot, apoi ia vasul deoparte și toarnă în el fulgii de ovăz, chia, sarea și extractul. Amestecă totul cu ajutorul unui tel de bucătărie. Lasă terciul la hidratat 1 minut.
  2. Adaugă lingurița de matcha și amestecă bine timp de un minut folosind același tel până când ai dizolvat cocoloașele de matcha.
  3. Servește cât timp e cald cu fructe, nuci, fulgi de cocos, semințe cânepă sau cu orice alt topping preferat.



Cumpără aici Matcha Grad Ceremonial.


Te-ar mai putea interesa rețeta de Dalgona Matcha cu Cremă de Cocos:



Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed sau story. 🍵👩‍🍳