#matcha, #beneficii, #articole

Proprietățiile, nutrienții și beneficiile ceaiului Matchacha

Proprietățiile, nutrienții și beneficiile ceaiului Matchacha

Ceaiul matcha este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Prin urmare, acesta are proprietăți foarte benefice pentru sănătate, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului, reducerea absorbției lipidelor, protejarea ficatului, ajută la prevenirea anumitor tipuri de boli precum cancerul, inclusiv bolile cardiovasculare și în a regla insulina.


În plus, datorită concentrației sale de L-teanină și cofeină, îmbunătățește funcționalitățile neuronale și fizice.Bogat în nutrienți și Benefic pentru sănătate


Matcha este bogat în antioxidanți și conține vitaminele A, B2, C, D, E, K, potasiu, proteine, calciu, fier și clorofilă, componente care protejează împotriva radicalilor liberi nocivi responsabili de îmbătrânire și deteriorarea țesuturilor.


Antioxidanții accelerează de asemenea metabolismul și controlează nivelul zahărului din sânge, scăzând colesterolul.ORAC este o metodă de măsurare a capacității de absorbție a speciilor reactive de oxigen, adică a capacității antioxidante a unui produs alimentar. 1 gram de matcha conține 1384 unități ORAC, de 137 de ori mai mulți antioxidanți decât un ceai verde convențional, de 53 de ori mai mult decât spanacul, de 14 ori mai mult decât afinele și de 5 ori mai mult decât fructele de goji.


În timp ce dintr-o infuzie de ceai verde ingerezi între 10% și 20% din substanțele nutritive, consumând ceaiul matcha beneficiezi de 100% din nutrienți.Ce mai aștepți? Cumpără acum cel mai bun matcha pe care îl poți găsi pe piața românească:


Matcha ceremonial


Sursă de energie - crește concentrarea și starea generală de bine


Pe măsură ce matcha este digerată, moleculele de cofeină se leagă de moleculele stabile mai mari, cum ar fi catechinele. Această uniune moleculară încetinește trecerea cofeinei în sânge, contracarând astfel reacțiile adverse obișnuite ale cofeinei. În special, inhibă eliberarea cortizolului, care este hormonul de stres și depozitarea grăsimilor în organism, astfel că matcha nu produce anxietate, nervozitate sau afectează somnul în același mod ca și cafeaua.
Matcha conține un număr mare de aminoacizi, cum ar fi L-teanina, care are efectul de a genera o stare de calm alert. Facilitează concentrarea și sporește memoria prin reducerea anxietății și îmbunătățirea stării de spirit.


L-teanina și cofeina găsită în matcha, lucrează în sinergie pentru a produce o stare de energie care poate dura până la 6 ore.
Ce mai aștepți? Cumpără acum cel mai bun matcha pe care îl poți găsi pe piața românească.