2020-03-30 / #matcha, #beneficii, #articole, #sistemul imunitar, #imunitatea

Ceai matcha și salată imunizante

Ceai matcha și salată imunizante


Antioxidanții din matcha sunt formați în proporție de 60% din polifenolii numiți catechine - cel mai puternic antioxidant existent. Matcha este făcut din frunze, de ceai verde măcinate într-o pulbere fină, fapt care îl face extrem de concentrat. Matcha are de 137x mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde infuzat normal. Când bei matcha, tu ingerezi defapt întreaga frunză, astfel că beneficiezi de aportul nutrițional a 10 căni de ceai verde.


Unul dintre avantajele majore consumului de ceai verde matcha este faptul că oferă o mega doză de antioxidanți cu fiecare înghițitură. Matcha este concentrat în antioxidanți mai mult decât oricare alt superfood (superaliment).


Rețeta această rapidă de salată conține toți antioxidanții de care ai nevoie să îți întărești imunitatea.



🧆2 porții de salată / 2 porții 🍵ceai matcha cu gheață și lămâie



Ingrediente salată:


  • 2 mâini generoase de salată (Eu am pus spanac, rucola, valeriană crude)
  • 5-10 căpșuni tăiate felii
  • 1 jumătate ceapă roșie tăiată julienne
  • 1 mână de migdale tocate cu cuțitul (sau orice alte nuci / semințe de floare-soarelui dacă aveți alergie la nuci)
  • o felie de tofu sfărâmată


Sosul:


  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 lingurițe de muștar
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • semințe de cânepă
  • 1 lingură sos de soia dulce, oțet balsamic sau puțină miere (opțional deși recomandat)
  • 1 cățel usturoi pisat (opțional*)
  • sare
  • 2-3 linguri de apă




Ingrediente ceai verde matcha gheață & lămâie:


  • 1 linguriță de ceai verde matcha
  • 400 ml apă rece
  • 5-10 cuburi de gheață
  • sucul de la 1 jumătate de lămâie
  • tel de bambus cu care să amesteci ceaiul sau un borcan cu capacul închis



Instrucțiuni salată:


  1. Amestecă ingredientele pentru sos într-un bol mic.
  2. Taie ceapa felii și toacă migdalele.
  3. Într-un bol încăpător pune toate ingredintele pentru salată: spanacul (și alte verdețuri), căpșunile, tofu sfărâmat cu degetele, și ceapa. Amestecă-le ușor.
  4. Toarnă peste ele sosul și servește salata imediat.


Instrucțiuni ceai matcha:


  1. Pune o linguriță de matcha într-un bol de mărime medie. (Click aici ca să găsești boluri cu pereți înalți din ceramică, prelucrate manual de către artiști români, speciale pentru amestecarea ceaiului matcha.)
  2. Toarnă 100 ml apă rece peste pudra de matcha și omogenizează totul cu ajutorul unui tel de bambus în mișcări de zig-zag (vezi video aici), scuturând totul într-un borcan cu capacul închis timp de 20 s, într-un blender sau cu un mixer de mână. Opțiuni sunt multe! 😀
  3. Completează cu restul de apă, apoi cu sucul de lămâie.
  4. Împarte matcha în două pahare, apoi toarnă gheața peste.
  5. Savurează rece! Sistemul tău imunitar îți va mulțumi.



Te-ar mai putea interesa și rețeta de Cheesecake cremos cu vanilie, migdale și matcha.