#matcha, #rețete

Suc de țelină cu măr verde și pudră matcha

Suc de țelină cu măr verde și pudră matcha

Dacă oamenii ar cunoaște toate proprietățile de vindecare ale sucului de țelină, atunci l-ar aprecia pe măsură ca superaliment miraculos. Țelina are o capacitate incredibilă de a îmbunătății în mod spectaculos sănătatea. Nu o spunem doar noi, ci și nutriționiști acreditați.


Nu există persoană mai potrivită să vă convingă că țelina e un ingredient minune: Andreea Coziltea, cea care a creat această rețetă magnifică, este online coach, nutriționist certificat și un food blogger excelent. Dacă aveți nevoie de planuri nutriționale personalizate, atunci ea este persoana care să vă îndrume. Aruncați o privire pe profilele ei de Insta ca să vă convingeți: healthyfoodbyandreea și andreecoziltea.


De ce recomandă Andreea consumul sucului de țelină și matcha:


Sucul de țelină 🥬 luptă cu virușii și cu bacteriile, favorizând eliminarea eficientă a toxinelor care se acumulează în colon.
Cu cât îți ajuți mai mult corpul să le elimine, cu atât vei îmbunătăți elasticitatea pielii, digestia, capacitatea de concentrare, iar sistemul imunitar devine mai puternic.
Deoarece are o cantitate mare de apă, țelina apio este o excelentă sursă de hidratare și de remineralizare a organismului.


Ceaiul Matcha 🍃🌿 are o multime de efecte benefice asupra organismului: lupta cu cancerul, stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului si iti face plinul de energie.
Matcha conține vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E și K.
Pe langa acestea ajuta si la :

Relaxare psihică
L-teanina este un aminoacid, care combate efectele stimulatoare ale cofeinei și ajută la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea memoriei, reducerea simptomelor premenstruale și a stresului

Detoxifierea organismului cu ceai matcha
Ceaiul își are originea în frunze, care își iau culoarea dintr-o substanță numită clorofilă.
Clorofila contribuie la eliminarea din organism a metalelor grele și toxinelor.

Cofeina cu eliberare lentă pentru energie îndelungată
Ceaiul matcha este bogat în cofeină, însă aceasta acționează diferit de cea care se găsește în alte ceaiuri și în cafea.
Cofeina din ceaiul matcha este eliberată lent în fluxul sanguin.
Acest lucru oferă consumatorului energie sustenabilă și nu explozii de energie intensă, urmate de scăderi bruște.Nu lăsați simplitatea țelininii și a ceaiului verde să le mascheze puterea - adesea cele mai simple alimente sunt cele care fac minuni în cele mai complexe situații. Credem că sucul de țelină și matcha este un suc minune și unul dintre cele mai puternice tonice vindecătoare din toate timpurile. Iată rețeta Andreei:


Ingrediente suc:


  • 1 legătură de țelină
  • 1 linguriță MATCHA
  • 2 mere


Instrucțiuni:


  1. Pune merele și țelina într-un juicer și stoarce sucul din ele.  1. Separat, amestecă 1 linguriță de matcha cu 20 ml apă cu ajutorul unui tel de bambus.
  2. Dacă nu ai tel de bambus îți recomand ca alternative următoarele:
  3. Mixat în blender cu sucul respectiv.
  4. Amestecat cu un tel de bucătărie cu 20 ml apă, apoi turnat în suc.
  5. Scuturat într-un borcan cu capacul închis timp de câteva secunde cu 20-40 ml apă, apoi turnat în suc.
@photo credits by Andreea Coziltea


Te-ar mai putea interesa și articolul Cum luptă matcha împotriva cancerului la sân?