#matcha, #rețete, #tartă

Tartă vegană cu ghimbir, cremă de caju și matcha

🎂 1 tartă (8-9 felii)


Ingrediente:


Pentru bază:


  • 250 g biscuiți din făină de migale (Eu am făcut de casă câțiva - sau biscuiți digestivi)
  • 100 g unt vegan topit (Găsești în aproape orice supermarket sau magazin naturist)
  • 1 linguriță praf de ghimbir


Pentru umplutura de matcha:


  • 260 g caju crud și hidtratat în apă câteva ore sau fiert la foc încet 20 minute
  • 50 ml ulei cocos
  • 120 lapte de migdale (Noi am folosit lapte de la Verde Fresh pentru că e făcut la noi în țară și nu conține alte bazaconii. E 100% lapte curat de migdale)
  • 80 ml sirop de artar
  • 200 g cremă de brânză vegană (Găsești în aproape orice supermarket sau magazin naturist)
  • 1 lingură generoasă de matcha


Instrucțiuni:


  1. Pune o hârtie de copt pe fundul unei forme de tort detașabile mici de 15 cm. Zdrobește fin biscuiții (Eu i-am băgat în blender), apoi toarnă untul topit/moale peste și amestecă-i bine.
  2. Transferă biscuiții moi în tavă și bătucește-i cu fundul unui pahar până când ai obținut un strat uniform și drept. Dă tava la frigider pentru 30 de minute până când faci crema.
  3. Scurge nucile caju, pune-le într-un blender alături de restul ingredientelor pentru cremă și amestecă-le până când ai obținut o pastă fină. (Dacă le-ai fiert și nu hidratat, atunci așteaptă să se răcească înainte de a le pune în robot).
  4. Toarnă compoziția peste blatul de biscuiți și dă tarta la frigider peste noapte (Sau câteva ore dacă vrei să o mănânci în aceeași zi 🤗)
  5. Decorează tarta cu niște căpșuni proaspete și ciocolată neagră rasă sau cu orice alt topping dorești.
  6. Poftă bună!




Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳