Politica de Confidențialitate

Compania CLEARTYPE SRL cu sediul social in mun. Aiud, str. Transilvaniei, nr. 111, jud. Alba, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J01/727/2015 și CUI RO35033035, operatorul magazinului www.matchacha.ro declară că toate datele personale (mai departe, "date") sunt considerate strict confidențiale şi sunt tratate în conformitate cu legile în vigoare în domeniul protecției datelor cu caracter personal.


Securitatea datelor tale personale este o prioritate pentru noi. În consecință, acordăm cea mai mare atenție datelor personale și protecției acestora. În cadrul acestor Principii ale prelucrării datelor cu caracter personal („Principii"), dorim te informăm ce date personale colectăm despre tine și cum le folosim în continuare.


1. Datele cu caracter personal și prelucrarea acestora

1.1. Categorii de date cu caracter personal

Atunci când cumperi de la noi, colectăm:


  • Numele și prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa poștală și adresa de facturare.
  • Datele de autentificare, dacă este cazul. Adresa de e-mail si parola. Parola propriu-zisă este stocată in mod sigur din punct de vedere criptografic astfel încât nu poate fi citită de noi.


Dacă te abonezi la mesajele noastre de marketing, atunci colectăm:


  • Adresa ta de e-mail și, opțional, numele, prenumele și data nașterii.


1.2. Scopul prelucrării datelor cu caracter personal

Furnizarea de servicii şi îmbunătățirea acestora. Pentru a putea presta și îmbunătăți serviciile oferite spre satisfacția ta, procesăm datele tale personale. Acestea includ:


  • Procesarea comenzilor de produse sau servicii, comandate prin pagina noastră web. Datele sunt indispensabile pentru executarea contractului de cumpărare, iar unele informații sunt indispensabile pentru îndeplinirea obligațiilor legale (de exemplu, documentele contabile).


  • Notificarea privind disponibilitatea produselor. În cazul în care soliciți monitorizarea disponibilității unui articol, procesăm datele tale personale pe baza acordului tău.


  • Serviciul de asistență clienți. Pentru a oferi servicii clienților şi a elimina eventualele probleme în executarea contractului de vânzare procesăm datele personale în baza necesității respectării acestor contracte.


  • Comunicarea. Utilizăm datele colectate în scopul comunicării cu tine într-un mod personalizat. De exemplu, te putem contacta prin telefon, prin e-mail sau prin alte mijloace, pentru a-ți reaminti că ai produse în coșul de cumpărături on-line, pentru a te ajuta să finalizezi comanda, pentru a-ți comunica starea curentă a cererii, a comenzii sau a reclamației tale, pentru a obține informații suplimentare, dacă este cazul sau pentru a te anunța că trebuie să actionezi pentru a-ți menține contul în stare activă.


  • Îmbunătățirea serviciilor. Folosim datele pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor și a sistemelor noastre, inclusiv pentru a adăuga funcții noi și, totodată, pentru a lua decizii informate, folosind analiza totală și business intelligence, toate bazate pe interesul nostru legitim, derivat din libertatea de afaceri și din nevoia de a îmbunătăți serviciile prestate, pentru menținerea competitivității. Pentru a asigura protecția adecvată a drepturilor şi a intereselor tale, vom folosi date personale anonimizate în vederea îmbunătățirii serviciilor.


Protecție, securitate și soluționarea disputelor. Putem prelucra datele și dintr-un interes legitim, care constă în a asigura protecția şi securitatea sistemelor și a clienților noștri, pentru prevenirea şi detectarea fraudelor, rezolvarea litigiilor şi implementarea acordurilor noastre, pe baza interesului legitim.


Oferte de marketing.


  • Scrisoarea informativă trimisă prin e-mail (comunicări comerciale).


  • Îți trimitem comunicări comerciale referitoare la produse similare celor cumpărate.


  • Ai întotdeauna posibilitatea de a refuza aceste comunicări comerciale, folosind link-ul pentru dezabonare din fiecare e-mail. Pentru dezabonare, poți contacta, de asemenea, direct serviciul nostru clienți sau persoana care răspunde de protecția datelor.


  • În cazul dezabonării de la mesajele comerciale, nu vom mai utiliza datele tale electronice de contact în aceste scopuri. Vom reîncepe utilizarea acestora doar dacă te înscrii sau dacă le soliciți în mod expres.


  • Ofertele de marketing afișate pot fi selectate pe baza altor informații dobândite despre tine în decursul timpului, plecând de la informațiile de contact, de la informațiile demografice, de la produsele preferate şi de la datele privind utilizarea produselor și a paginii noastre Web (cookies, adresa IP, informații furnizate de browser-ul tău, clickuri, mesajele comerciale afișate, produsele vizitate). Prelucrarea nu este complet automatizată, întrucât aceasta ar avea efecte juridice pentru tine.


  • Dacă nu ești clientul nostru, procesăm datele pe baza acordului tău.


  • Ai dreptul să obiectezi oricând şi gratuit față de o astfel de prelucrare. Datele noastre de contact sunt furnizate la sfârșitul acestui document.


Prelucrarea cookie-urilor din paginile web operate de www.matchacha.ro. În cazul în care activezi cookies în navigator, procesăm înregistrările comportamentului din cookies-urile plasate pe pagina web operată de compania CLEARTYPE SRL, în scopul asigurării unei funcționalități mai bune a paginii web www.matchacha.ro și în scopurile reclamelor pe internet ale companiei CLEARTYPE SRL. Poți găsi mai multe informații într-un capitol separat al acestui document.


1.3. Transferul datelor personale către terți

Informațiile tale personale vor fi transmise unor terți sau vor fi intermediate altfel, numai în cazul în care este necesar pentru îndeplinirea contractului de vânzare, pe baza unui interes legitim sau dacă ți-ai exprimat în prealabil acordul


  • filialelor și companiilor procesoare, pentru îndeplinirea contractului de vânzare, în vederea executării proceselor și a practicilor interne;


  • companiilor emitente de carduri de credit, furnizorilor de servicii de plată pentru procesarea plăților și băncilor, pe baza comenzii tale, în vederea executării contractului de vânzare;


  • companiilor de transport, în scopul livrării produselor sau a serviciilor comandate de tine și al soluționării reclamațiilor, inclusiv rezilierea contractului;


  • altor furnizori de servicii, terților implicați în prelucrarea datelor;


  • terților, de exemplu procurorilor și tribunalelor, în scopul recuperării sau al încheierii oricărui contract cu tine;


  • autorităților publice (de exemplu, poliției).

 

În cazul în care un terț folosește datele în contextul interesului său legitim, administratorul nu își asumă această responsabilitate. Acest proces este guvernat de principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale companiilor și ale persoanelor relevante.


2. Contul clientului și cumpărarea fără înregistrare


  • În cadrul contractului pentru calitatea de membru îți creem un cont de client, care este protejat cu o parolă. În contul tău de client ai acces la propriile date, inclusiv la editarea acestora, poți consulta datele privind comenzile finalizate și cele incomplete și poți modifica trimiterea buletinelor informative. Prin intermediul contului de client, poți gestiona atât datele cu caracter personal, cât și expedierea buletinelor informative.


  • Dacă nu dorești să îți creezi un cont de client pentru cumpărături, poți cumpăra direct în magazinul online, fără înregistrare, fără a fi membru.

 


3. Securitatea datelor cu caracter personal și durata stocării acestora

3.1. Securitatea datelor personale


  • Datele tale se transmit în formă criptată, folosind sistemul TLS (securitate la nivel de transport). Securizăm pagina noastră web și celelalte sisteme prin măsuri tehnice și organizatorice împotriva pierderii și a distrugerii datelor tale și împotriva accesării acestora de către persoane neautorizate, a modificării sau a difuzării acestora.


  • Solicităm prelucrătorilor de date cu care colaborăm să dovedească concordanța sistemelor lor cu regulamentul GDPR.


  • Accesul la contul tău de client este posibil numai după introducerea parolei personale. În acest context, dorim să te atenționăm că este absolut necesar să nu divulgi datele tale de acces unor terțe persoane, iar, după încheierea sesiunii tale în contul de client, să închizi întotdeauna fereastra navigatorului, în special în cazul în care folosești computerul în comun cu alți utilizatori. CLEARTYPE SRL nu își asumă responsabilitatea abuzurilor în privința unor parole folosite, cu excepția cazului în care situația a fost cauzată direct de către CLEARTYPE SRL.


3.2. Timpul de procesare

Procesăm și stocăm datele cu caracter personal


  • pe o perioadă absolut necesară pentru a asigura toate drepturile şi obligațiile care rezultă din contractul de vânzare, mai precis pe durata comenzii și a perioadei de garanție;


  • timp de 1 an după sfârșitul perioadei de garanție, pentru rezolvarea posibilelor dispute;


  • pe durata cât CLEARTYPE SRL, în calitate de administrator, este obligat să păstreze informațiile, în conformitate cu reglementările juridice generale. Documentele contabile, de exemplu facturile emise de CLEARTYPE SRL sunt arhivate conform legii, pe o perioadă de 10 ani de la emiterea acestora.


  • acordul pentru notificarea privind disponibilitatea mărfurilor rămâne în vigoare pe termenul disponibilității informațiilor trimise, dar nu mai mult de o perioadă de 1 an sau până la revocarea acestuia.


  • acordul privind ofertele de marketing este valabil timp de 4 ani sau până la revocarea acestuia.


 În celelalte cazuri, timpul de procesare decurge din scopul prelucrării sau este dictat de reglementările privind protecția datelor personale.


4. Drepturile subiecților datelor


În cazul în care procesăm datele tale personale, poți solicita gratuit informații privind prelucrarea datelor personale proprii.


În cazul în care crezi că prelucrarea datelor personale nu respectă protecția datelor tale personale și contravine reglementărilor legale privind protecția datelor cu caracter personal, poți cere explicații, poți solicita înlăturarea situației astfel apărute și poți cere corectarea, completarea, ștergerea sau blocarea datelor cu caracter personal.


De asemenea, ai dreptul oricând să adresezi solicitarea ta responsabilului cu protecția datelor sau Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.


Acordul tău privind prelucrarea datelor cu caracter personal poate fi revocat oricând dorești. Dacă îți retragi acordul cu privire la prelucrarea datelor personale, acestea vor fi șterse. Aceste măsuri nu afectează însă datele personale necesare pentru ca CLEARTYPE SRL să-și poată îndeplini obligațiile legale (de ex. executarea comenzilor deja preluate) sau pentru protejarea intereselor sale legitime. Eliminarea datelor personale are loc și atunci când acestea nu sunt necesare pentru scopul propus sau în cazul în care stocarea datelor tale este inadmisibilă, din alte motive prevăzute de legislație.


5. Pagini Web

5.1. Cookie

Paginile noastre folosesc așa-numitele "cookie", pentru ca oferta noastră să fie relevantă, interesantă şi plăcută pentru tine. Cookie-urile sunt mici bucăți de date, stocate pe computerul sau pe smartphone-ul tău sau şi care sunt transmise de navigatorul tău serverelor noastre numai atunci când ne accesezi site-ul. Poți găsi mai multe informații despre cookie-uri pe Wikipedia.


Utilizăm cookie-uri în scopuri precum:


  • funcționalitatea corectă a coșului de cumpărături,


  • reamintirea datelor de conectare, astfel încât să nu fie necesar ca acestea să fie introduse în mod repetat,


  • monitorizarea reclamelor pe care le vizualizezi, pentru a nu îți afișa reclame la produsele care nu te interesează.


Unele cookie-uri pot colecta informații utilizate ulterior de terți și care, de exemplu, suportă în mod direct activitățile noastre promoționale (așa-numitele. „cookie-uri ale terților"). De exemplu, informațiile despre produsele achiziționate pe site-ul nostru pot fi furnizate unei agenții de publicitate, în vederea vizualizării şi a personalizării banner-elor publicitare de pe internet, care apar pe site-urile pe care le vizualizezi. Nu este posibilă identificarea ta pe baza acestor date.

 

5.2. Utilizarea fișierelor cookie

Cookie-urile utilizate pe site-ul nostru se pot clasifica în două categorii,


  • cele de scurtă durată, așa-numitele „cookie-uri de sesiune“, care sunt șterse de îndată ce părăsești pagina noastră web și
  • cele de lungă durată, așa-numitele „cookie-uri persistente", care rămân stocate pe dispozitivul tău până la 30 de zile după ultima vizită pe site-ul nostru sau până când le ștergi manual (persistența fișierelor cookie pe dispozitivul tău depinde de setarea acestora și de setările navigatorului tău).


Cookie-urile pot fi clasificate și după funcționalitate:


  • analitice, care ne ajută să îmbunătățim confortul utilizatorilor pe site-ul nostru, dat fiind că înțelegem cum îl folosesc ei,


  • de conversie, care ne permit analizarea performanțelor diverselor canale de vânzări,


  • de urmărire (tracking), care, în combinație cu cele de conversie, ajută la analizarea performanțelor diverselor canale de vânzări,


  • de remarketing, folosite pentru a personaliza conținutul reclamelor și a le ținti corect,


  • esențiale, importante pentru funcționalitatea de bază a site-ului.


5.3. Refuzarea fișierelor cookies

Setarea utilizării cookie-urilor este inclusă în navigatorul tău. În setarea implicită, majoritatea navigatoarelor acceptă automat cookies. Cu ajutorul navigatorului, poți refuza aceste cookies sau le poți reduce la anumite tipuri, pe care le selectezi special.


5.4. Link-uri

Site-ul nostru conține link-uri către alte site-uri web care sunt practice şi conțin informații utile. Te rugăm să reții că aceste site-uri pot fi deținute și operate de alte companii și organizații, care pot avea alte politici de securitate și de protecție a datelor personale. Compania noastră nu are niciun control în ceea ce privește informațiile, materialele, produsele sau serviciile incluse sau accesibile prin intermediul acestor pagini web și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acestea.

 

6. Contact

Pentru orice fel de întrebări și cereri cu privire la ceste principii, ne poți contacta prin e-mail la adresa hello@matchacha.ro, prin telefon la 0758 870 671 sau prin poștă la adresa:


CLEARTYPE SRL

Str. Transilvaniei, Nr. 111,

Aiud 515200, Județul Alba,

România


7. Valabilitate

Prezenta politică intră în vigoare la data de 1 iunie 2019. Revizuim politica de confidențialitate periodic şi vom prezenta orice actualizări pe această pagină.